Na Marit’s debut in 2018 met haar album ‘in Other Words’ wordt ze door o.a. Jazzism veelvuldig genoemd als een van Nederlands opkomende zangeressen. Haar liefde voor blazersinstrumenten en het jarenlang zingen met bigbands heeft geleid tot een zeer instrumentale manier van zingen en componeren. Geworteld in de jazz heeft ze in het verleden in verschillende projecten haar instrumentale rol als zangeres verder kunnen onderzoeken. Zo stond ze op het Montreux Jazz Festival, zong ze in de strijkerssectie van de band ‘Startas Orkester’ en zat ze in het experimentele ‘Matthew Herbert Brexit bigband Choir’ op o.a. North Sea Jazz 2017 en Middelheim jazz.

Federico komt in Nederland als een uitwisselingsstudent voor zijn bachelor en studeert in 2016 cum laude af van zijn master jazz gitaar in Rotterdam, en is dan al druk bezig met spelen in o.a. Het Dick de Graaff octet en het Alessandro Fongaro quintet. Ook componeert hij zelf en stond hij hiermee o.a. Op North Sea Round Town.

Remi startte zijn muzikale tocht in Litouwen, waar hij begon met een opleiding voor klassieke fluit. Later kwam daar nog een bachelor jazz fluit bij, waarna hij naar Nederland verhuisde voor zijn Masterdiploma in jazz fluit bij Mark Alban Lotz. Remi speelt zowel in klassieke- als jazzensembles. Zo begon hij in 2017 zijn eigen “kamerjazz” ensemble, het Edson Ensemble, waarmee hij al door vele landen toerde, en speelt hij momenteel o.a. ook met de band Tyranni Flock(fusion) en het Kika Sprangers Large Ensemble (Young Vip2018).

De drie muzikanten ontmoetten elkaar in het Large Ensemble van Kika Sprangers. Naast een persoonlijke klik was er ook meteen een muzikale klik. Met Marit’s expressieve stem vormt ze een eigen klankwereld, neuriĆ«nd, zuchtend. Samen met het dromerige geluid van Remi’s fluit en de rijke klanken van Federico’s gitaar zullen ze Marit’s moderne jazzcomposities ter gehore brengen.

SITE
https://www.maritvanderlei.com/